МВР и прокуратурата обединяват усилия в борбата с наркотиците и трафика на

...
МВР и прокуратурата обединяват усилия в борбата с наркотиците и трафика на
Коментари Харесай

МВР и прокуратурата започват съвместни акции за наркотици и трафик на хора

МВР и прокуратурата обединяват усилия в битката с опиатите и трафика на хора. Това стана ясно от съвместен брифинг на институциите. Ще бъде създадено общо звено, което да работи всекидневно по проблеми и закононарушения, свързани с опиати.

От първи до 25 август са извършени 401 профилирани полицейски интервенции. Задържаните лица са 612 и са разкрити 21 лаборатории за произвеждане и развъждане на наркотични субстанции.

 
На 19 август на територията на областите Търговище, разград и Бургас беше извършена профилирана полицейска интервенция на чиновници на ДАНС и ГДБОП, при която беше разкрита високотехнологична лаборатория с голям потенциал за произвеждане на синтетични опиати. Възможностите на тази лаборатория са били извънредно огромни, като параметрите са следните: опция в границите на седмица да се обработват към хиляда литра прекурсори, които след това да бъдат преработвани в синтетичен опиат метаамфетамин.
Димитър Кангалджиев - зам-директор на ГДБОП 

Органите на реда споделиха, че казусът с мигрантите остава сериозен, тъй като страната ни е главно трасе за трафик на хора.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР